Собствениците на един от най-луксозните пловдивски хотели – The Emporium Hotel Plovdiv

...
Собствениците на един от най-луксозните пловдивски хотели – The Emporium Hotel Plovdiv
Коментари Харесай

Петзвезден пловдивски хотел си направи незаконен паркинг, събира по 2 лв./час

Собствениците на един от най-луксозните пловдивски хотели – „ The Emporium Hotel Plovdiv ” са построили нелегално паркинг на общинска земя в съседство на обекта им.  Това излиза наяве след инспекция на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране ”, която бе осъществена след сигнали от читатели на TrafficNews.
Прочетете още
Пловдивчани зададоха въпроси към медията ни по каква процедура някогашният паркинг на магазин „ Евмолпия ” е попаднал в частни ръце, защото нито едно длъжностно лице не може да им показа информация в Община Пловдив.  Хората разясниха, че преди този паркинг е бил към магазина, а по-късно дълго години е бил общински. В един миг е заменената оградата, поставени са нови бариери и автомат за таксуване.  

„ По каква процедура и на кой е даден този паркинг? Той към този момент съвсем не може да се употребява, а постоянно има „ чиновници ” на него, които гонят хората и не позволяват до него – евентуално чакат ВИП посетители ”, съобщи нашият четец.

Проверка на TrafficNews сподели, че на обекта работи автоматизирана преграда, а в единия край има автомат за таксуване. Някои от местата не могат да се употребяват, тъй като са непокътнати за хотела. Отвън има и електронно табло, показващо свободните места. Таксуването е два лв. на час, а на бележката излиза компанията „ Дрийм Хоум 1 ” с шеф и притежател Бойко Качулев. Въпросната компания е притежател и на хотел „ Емпориум ” в съседство.



Наш  кореспондент съобщи сигнала на шефа на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране ” Нъшан Деркалестаниан.

Оказва се, че пространството с 25 паркоместа не е било отдавано на търг или чартърен, а притежателят на хотела си е взел служебни абонаменти за местата. Още през 2022 година Оперативна програма „ Паркиране и репатриране ” издава длъжностен абонамент на 25 паркоместа на компанията „ Дрийм Хоум 1 ”.

 „ На компанията е публикуван длъжностен абонамент за местата. Напълно в прорез с Наредбата на Община Пловдив са сложени бариери и автомат за таксуване. Никъде няма и табела, че това в действителност са служебни паркоместа, както  е съгласно нормативната уредба. Според нея не може да се лимитира достъпа до тези места, които след 18:30 могат да се употребяват гратис от всички пловдивчани. Такси за използването им от различен също не могат да се събират ”, разяснява Деркалестаниан. Той е изготвил отчет до Транспортната комисия, която взима решенията за служебните абонаменти и тяхното възобновяване.

„ В отчета съм записал, че паркингът в този му тип е противозаконен. Ще предложа абонамента, който изтича в края на месец май да не бъде възобновен. Изготвили сме и искане към компанията да отстрани бариерата от пространството ”, съобщи шефът на общинското дружество.  Той е направил и инспекция и на останалите паркоместа на двата обекта в някогашния магазин „ Евмолпия ”, които са към ресторанта. Тя е посочила, че сега се употребяват съвсем три пъти повече паркоместа, в сравнение с се заплащат.

„ От компанията имат 6 паркоместа към ул. „ Капитан Райчо ”. Те обаче са премахнали от табелата надписа за служебния абонамент броя на паркоместата, като с преместваеми табели оказват по-голям брой. Това също ще го рапортувам на комисията ”, съобщи Деркалестаниан. 

На процедура действията от страна на компанията могат да се окачествят като отнемане на общински парцел. Такъв вид дейности могат да се проверяват от прокуратурата, като в Наказателния кодекс са разказани и следствията, които може да понесе представляващия юридическото лице.

Това е следващата „ бомба ” заложена от някогашния шеф на предприятието Ненко Калакунов. Припомняме, че откогато е встъпил в служба,  Деркалестаниан прави цялостна проверка на служебните паркоместа.  Тя сподели, че има значително места, които ползватели на абонаменти не заплащат, на други места ги пазят нерегламентирано отвън работното време на Синя зона.

„ Всички тези проблеми демонстрират, че би трябвало да променим наредбата за паркиране и отдаването на служебните паркоместа в града. Нашите експерти, взаимно с ОКТ и зам.-кмета Савина Петкова към този момент започнахме работа по нея ”, сподели шефът на общинското дружество. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР